اول ارتودنسی یا ایمپلنت؟ در شرایطی که افراد هم به ارتودنسی دندان و هم به ایمپلنت احتیاج دارند، برای این که این دو روش به طور درستی انجام شود معمولا ابتدا ارتودنسی انجام می شود و پس از آن ایمپلنت توصیه می شود. در برخی موارد هم ارتودنسی دندان ایمپلنت شده بکار می آید ولی شرایط خاص خودش را دارد.
✍ جدول دسترسی سریع به مهم ترین عناوین این مطلب
Toggleبرخی از افراد با اینکه کار کاشت دندان به روش ایمپلنت دندانی را انجام داده اند، اما باز هم به برخی از درمان های ارتودنسی دندان احتیاج دارند. یکی از نگرانی هایی که این افراد دارند این است که آیا کاشت دندان از طریق ایمپلنت دندانی با ارتودنسی سازگاری دارد؟ یا اینکه فرد می تواند پس از اینکه کاشت ایمپلنت دندان انجام داد، برای رفع شدن مشکلات دندانش از روش ارتودنسی دندان استفاده کند؟
پاسخ این نگرانی بسته به شرایطی که فرد دارد، هم می تواند مثبت باشد و هم منفی. برای پاسخ بهتر به این سوال و نگرانی ابتدا باید نگاهی به ایمپلنت دندان بیاندازیم و سپس در مورد چگونگی تاثیر آن ها بر درمان ارتودنسی صحبت کنیم.
کاشت دندان یا ایمپلنت های دندانی جایگزین بسیار مناسبی برای دندان های از دست رفته و یا پوسیده ای که نیاز به کشیده شدن دارند، می باشند. ایمپلنت از فلز تیتانیوم تشکیل شده است که اجزای مختلفی دارد و دندانپزشک آن را داخل فک پیچ می کند. در ادامه دندان مصنوعی که بسیار جنس مقاومی دارد و مانند دندان های معمولی شما کار می کند را روی آن پیچ سفت می کند و دندان شما به حالت قبلی خود باز می گردد.
به دندان مصنوعی که روی ایمپلنت دندان قرار می گیرد تاج دندان گفته می شود که حتی بهتر از دندان قبلی تان هم می شود. در حقیقت ایمپلنت های دندانی ظاهرشان مانند دندان های معمولی هستند اما با گذشت زمان ممکن است باعث پوسیدگی دندان و ایجاد مشکلات شود. به همین علت شما باید پس از کاشت ایمپلنت دندان، از آن مانند سایر دندان های خود و حتی بیشتر از دندان های اصلی خودتان مراقبت کنید و همیشه بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید.
سایر مقالات 👈 پروتز دندان
ایمپلنت های دندانی مزایای مختلفی دارند که عبارتند از:
معمولاً کار کاشت ایمپلنت سرپایی انجام می شود. این روش معمولاً چند ساعت طول می کشد و توسط دندانپزشک یا جراح دندان انجام می شود. روند آن به این صورت است که بسته به نوع آن، ابتدا ایمپلنت مانند پیچ در داخل فک قرار می گیرد و پیچ می شود. ممکن است نیاز باشد که این پایه چند ماه داخل دهان بماند تا فک و لثه شما به آن عادت کند و سپس دندان مصنوعی را روی آن قرار دهند و یا ممکن است همان روز پس از نصب ایمپلنت، دندان مصنوعی را هم روی آن پیچ کنند.
این مقاله هم به درد شما می خورد 👈 هزینه دندان مصنوعی
در صورتی که بیمار فاقد دندان باشد، ارتودنتیست ها چند گزینه دارند. در برخی از موارد ممکن است بتوان از ارتودنسی دندان برای درمان شکاف ایجاد شده بر اثر کشیدن دندان استفاده کرد. اگر فرد دندان های پر و بهم چسبیده ای داشته باشد ممکن است این کار نتیجه خوبی ایجاد کند و به مرور باعث شود دندان ها از هم کمی جدا شده و فاصله را پر کنند.
اما در مواردی که بیشتر هم اتفاق می افتد، ممکن است نتوان با ارتودنسی این مشکل را حل کرد و این بسته به نوع دندان، فاصله دندان و شرایط فک فرد دارد. اگر تعداد دندان های کشیده شده به حدی باشد که فاصله زیادی ایجاد کرده باشد، ممکن است ارتودنسی نتیجه عکس داشته باشد و به جای اینکه آن ها را در کنار هم مرتب کند، باعث شود فاصله آن ها بیش از حد طبیعی خود شود.
در نتیجه باید گفت که نمی توان از ارتودنسی دندان به عنوان جایگزینی برای ایمپلنت استفاده کرد.
در شرایطی که افراد هم به ارتودنسی و هم به ایمپلنت دندان احتیاج دارند برای این که این دو روش به طور درستی انجام شود، معمولا ابتدا ارتودنسی و نصب بریس توصیه می شود.
دلیلش این است که وقتی ایمپلنت را درون فک قرار دادیم دیگر نمی توان آن را حرکت داد. یعنی ایمپلنت مانند دندان های معمولی نیست و وقتی پیچ می شود، به هیچ عنوان نمی توان آن را حرکت داد و فاقد ربات هایی است که امکان تنظیم مجدد دندان را برای فرد فراهم می کند. در نتیجه باید ارتودنسی قبل از کاشت دندان انجام شود.
مثلاً اگر یکی از دندان های انتهایی ایمپلنت شده باشد، نمی توان دندان های معمولی را بیشتر از جایی که ایمپلنت قرار گرفته است به طرف عقب هدایت کرد. زیرا اگر فشار زیادی بیاید ممکن است دندان ها کج شوند، درد ایجاد شود و یا ایمپلنت از جای خود خارج شود. در این صورت مجبور به تعویض و جایگزینی با ایمپلنت دیگری خواهید بود که هزینه بیشتری هم برایتان دارد.
آیا بعد از ایمپلنت میشه ارتودنسی کرد؟ انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت دندان چگونه است؟ در شرایطی هم ممکن است طبق دستور پزشک و شرایط فکی و دندانی فرد، بتوان پس از ایمپلنت دندان کار ارتودنسی را انجام داد و این، شرایط مخصوص به خود را دارد. این گونه است اگر پس از انجام ایمپلنت، دندان هایی که در اطراف آن وجود دارند نیاز به ارتودنسی داشته باشند، مسلماً بعد از ایمپلنت کار ارتودنسی روی دندان انجام می شود. حتی در این موارد، کاشت ایمپلنت قبل از ارتودنسی بسیار بهتر است. به این دلیل که ایمپلنت یک نیروی مناسب ایجاد می کند که دندان ها بیش از حد جابجا نشوند.
همچنین با افزایش سن، دندان های ما بیشتر به سمت جلوی دهان حرکت می کنند و همانطور که در مطلب قبل گفتیم ایمپلنت نمی تواند حرکت کند. این به این معنی است که اگر ایمپلنت در مقایسه با سایر دندان ها به طور مناسبی در دهان قرار گرفته باشد، می توان از ارتودنسی دندان ایمپلنت شده برای حرکت کردن دندان های اطراف ایمپلنت استفاده کرد.
اما اگر ایمپلنت در وضعیت مناسبی نباشد، پس از تراز شدن بقیه دندان ها از جای خودش خارج می شود. در این صورت باید آن را بردارید و درمان ارتودنسی را انجام دهید و پس از انجام ارتودنسی، ایمپلنت خود را تعویض کنید. بنابراین در صورتی می توان با وجود ایمپلنت دندانی درمان ارتودنسی را در نظر گرفت که بخواهیم ارتودنسی را برای دندان هایی غیر از دندان های ایمپلنت شده انجام داد.
سایر مقالات 👈 قیمت ارتودنسی در سال 1403
از ایمپلنت ها به دلیل ماندگاری بالایی که دارند می توان در جهت تسریع بهبود یافتن و اثربخشی سریعتر درمان ارتودنسی به عنوان یک لنگر استفاده کرد. در این حالت از دستگاه لنگر موقت استفاده می کنند و آن را در قسمت قرارگیری ایمپلنت می گذارند و پس از پایان درمان، آن را برمی دارند و ایمپلنت را جایگزین آن می کنند.
لنگرهای موقت یا TADS، لنگرهای کوچک تیتانیومی هستند که برای دستیابی به حرکت سریع تر و کارآمدتر دندان استفاده می شوند.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.