از اینله و آنله برای ترمیم دندان های عقبی که دچار پوسیدگی، ترک خوردگی و شکستگی های خفیف تا متوسط شده اند استفاده می شود.
از اینله و انله زمانی استفاده می شود که دندان آنقدر خرابی دارد که با پر کردگی قابل ترمیم نیست و آنقدر سالم هست که نیاز به روکش کردن ندارد.
تفاوت اینله و انله با پرکردگی های فلزی:
✍ جدول دسترسی سریع به مهم ترین عناوین این مطلب
Toggleاز روش های ترمیمی دندان به اینله و آنله می توان اشاره کرد. اینله دندان، بسیار شبیه به پرکردگی است و قسمت مرکزی دندان را پر کرده و می پوشاند. اما آنله سطح وسیع تری از دندان را ترمیم کرده و پوششش می دهد که اصطلاحا به آن روکش تکه ای نیز می گویند.
مزایای اینله و آنله عبارتند از:
سایر مقالات 👈 بریج دندان یا پل دندانی
معایب اینله و آنله عبارتند از:
ترمیم های دندان به دو دسته تقسیم می شوند: مستقیم و غیر مستقیم.
ترمیم های مستقیم در مطب توسط دندانپزشک ساخته و اجرا می شود اما ترمیم های غیر مستقیم در آزمایشگاه های دندانپزشکی ساخته می شوند. ترمیم های آنله معمولا غیر مستقیم هستند اما می توانند در برخی مطب های دندانپزشکی نیز ساخته شوند.
آنله غیر مستقیم: ابتدا دندانپزشک، پوسیدگی ها و جرم گرفتگی های دندان را برطرف می کند و از ساختار دندان نمونه می گیرد و به آزمایشگاه می فرستد. از آنجایی که آماده سازی آنله ها چندین هفته طول می کشد، پزشک برای محافظت از دندان نوعی پرکردگی موقت روی دندان قرار می دهد. پس از آماده سازی انله ها، پزشک پرکردگی موقت را برداشته و آنله ها را روی دندان می چسباند.
آنله مستقیم: در این روش همان روند آماده سازی قبل اجرا می شود و دندان با رزین کامپوزیت پر می شود. در گذشته پرکردگی های دندان در اجاقی سفت می شد و سپس روی دندان قرار می گرفت اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی از شبیه سازی های کامپیوتری و دیگر امکانات مدرن برای ساخت ترمیم های پرسلینی در مطب دندانپزشک استفاده می شود. در این روش دندانپزشک می تواند تنها با گرفتن یک عکس و بدون هیچگونه نمونه برداری، پرکردگی موقت، یا قرار دومی؛ به طراحی و ساخت آنله، اینله، روکش یا ونیر در حضور خود بیمار بپردازد.
سایر مقالات 👈 روکش لمینت دندان
رسیدگی به سلامت دندان ها اهمیت بالایی دارد. اگر حس می کنید نیاز به پرکردگی، اینله و آنله و یا روکش دندان دارید، مطمئن باشید که با نادیده گرفتن مشکل، وضعیت سلامتی تان را به خطر می اندازید.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.