ارتودنسی دندان پوسیده یکی از چالش های درمان ارتودنسی است که افراد و متخصصان با آن روبرو هستند. همه افراد در معرض پوسیدگی دندان قرار داشته و برخی از آن ها نیز به مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان مبتلا هستند. این افراد برای رفع ناهنجاری باید تحت درمان ارتودنسی قرار گیرند. از اینرو ارتودنسی دندان پوسیده یکی از مشکلات موجود در علم ارتودنسی است.
در اولین جلسه وقتی فرد برای درمان ارتودنسی به متخصص مراجعه می کند مورد معاینه قرار می گیرد. با معاینه و ارزیابی دقیق دهان و دندان، پوسیدگی و مشکلات مشخص شده و در جهت رفع آن اقدام می شود. با رفع پوسیدگی و دیگر مشکلات کار درمان ارتودنسی شروع می شود. به این ارتودنسی که پس از رفع پوسیدگی دندان انجام می شود ارتودنسی دندان پوسیده گفته می شود.
✍ جدول دسترسی سریع به مهم ترین عناوین این مطلب
Toggleروز به روز به تعداد افراد متقاضی استفاده از ارتودنسی افزوده می شود. روش های زیادی برای درمان مشکلات و ناهنچاری های دهان و دندان کاربرد دارند. همه افراد می توانند با مراجعه به متخصص ارتودنسی از مزایای این درمان بهره ببرند. یکی از مشکلاتی که در طی ارتودنسی ممکن است برای افراد رخ دهد، پوسیدگی دندان هاست. با قرار گرفتن دستگاه ارتودنسی بر روی دندان ها، تمیز کردن آن ها دشوار می شود. این امر می تواند فرد را در معرض خطر پوسیدگی قرار داده و سبب نگرانی وی شود.
اما در ارتودنسی متحرک با استفاده از دستگاه ارتودنسی که قابلیت جا به جایی دارند، نیرو و فشار لازم برای هدایت دندان ها به موقعیت درست انجام می شود. با استفاده از این روش، بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شده و هیچ گونه نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت. پلاک های میکروبی از جمله علل پوسیدگی دندان هستند که اطراف دندان ها تجمع می یابند. دندان های ناصاف و نامرتب به دلیل کجی و بی نظمی به خوبی تمیز نشده و بستر مناسبی برای تجمع باکتری ها و میکروب ها خواهند بود.
با انجام ارتودنسی می توان عوامل مشکل ساز را از بین برد. با صاف و مرتب شدن دندان ها رعایت بهداشت و تمیز کردن دندان ها سهل و آسان شده و راه حلی برای از بین بردن پوسیدگی خواهد بود. ارتودنسی درمانی برای تراز و هماهنگ کردن دندان ها بوده و از پوسیدگی آن ها پیشگیری می کند. از دیگر عادات خوب برای رفع پوسیدگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان از پوسیدگی آن ها جلوگیری کرد. همچنین مانع از ایجاد حفره و سوراخ در دندان شد. بطور کلی روش های زیادی برای جلوگیری از بروز پوسیدگی دندان وجود دارد که در اینجا به چند مورد اشاره می شود:
عوامل متعددی وجود دارند که سبب پوسیدگی در دندان کودکان می شود. برخی از آن ها عبارتند از:
وقتی مینای دندان که لایه سخت دندان است از بین می رود پوسیدگی اتفاق می افتد. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، موجب تشکیل لایه ای چسبناک و لزج روی دندان ها شده و با گذشت زمان باعث از بین رفتن دندان ها می شود. مواد اسیدی نتیجه پلاک های موجود روی دندان ها هستند. پوسیدگی دندان به دو صورت خواهد بود:
مواد غذایی در طول دوره درمان ارتودنسی یکی از نکات مهمی است که لازم است توجه ویژه ای به آن معطوف شود:
این مواد می تواند در حین خوردن در لابه لای براکت ها گیر کرده و باعث درد در ناحیه لثه شود. گاهی اوقات لازم است برای تمیز کردن آن ها سیم کشی دندان ها برداشته شود. در پاره ای مواقع نیز ممکن است دستگاه ارتودنسی دچار شکستگی و آسیب دیدگی شود.
داشتن دندان های سالم اعتماد به نفس شما را بهبود می بخشد. زمانی که دندان های شما سالم و سفید باشند، راحت تر می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید. شما هم چنین با اعتماد به نفس بیشتر در هنگام صحبت و در اجتماع صحبت می کنید، زیرا می دانید که لبخند چشم گیری دارید.